Luonnonmukaista puhtautta

Luonnonmukaiset pesu- ja puhdistusaineet - palauta tasapaino ympäristössäsi

Mitä on luonnonmukainen pesu- tai puhdistusaine?

Onko se sauna ja terva? Vaiko onko se vihreällä korkilla varustettu pesuainepullo, jonka sisällöstä et saa mitään selkoa (INCI). Tai se vie kohtuuttoman paljon aikaa ja selvittäminen jää kesken. Ja loppujen lopuksi valitset vanhan ja tutun merkin, joka on ollut jo käytössä vuosien ajan.

Tuotteisiin on voitu myös laittaa esimerkiksi sitruunan kuva luomaan jotakin tiettyä mielikuvaa kyseisestä tuotteesta. Mahdollisesti on myös erilaisia merkkejä ja tahoja, jotka tukevat kyseistä tuotetta.

Kemikaaliton puhdistusaine

Vuosien varrella olen huomannut, kun valitsee luonnollista alkuperää olevan pesuaineen, niin pullojen määrä on entisestään vähentynyt, sillä yhdellä tuotteella voi pestä ja puhdistaa monia eri kohteita. 

Usein tuotteet ovat lisäksi niin tiiviissä muodossa, että niitä on hyvä vielä laimentaa ennen käyttöönottoa eli ne ovat riittoisia. Ja onhan se lisäksi vielä huomattavasti ekologisempaan, kun jätettä syntyy vähemmän.

Luonnonmukaiset vaihtoehdot eivät ainoastaan puhdista, vaan myös kunnioittavat ympäristöä ja jättävät jälkeensä puhtaan ja raikkaan tunnelman.

Deodorantti

Tiesitkö, hiki ei itsessään haise miltään. Mutta törmätessään keholla oleviin bakteereihin niin silloin muodostuu "hienhaju" ja tähän vaikuttaa monet eri syyt. Jos näitä hajun syntyyn vaikuttavia mikro-organismeja on keholla paljon, niin silloin hienhaju on voimakkaampi. Hajuun vaikuttavat, ruokavalio, tupakointi, lääkkeet, sää, stressi, alkoholi esimerkiksi.

Luonnosta löytyvät laadukkaat ja luonnolliset aineosat terveyttä tukevaan deodoranttiin. Deodorantin ei ole pakko sisältää alumiinia, joka on meidän terveydellemme haitallista. Useat deodorantit tukkivat kainaloiden ihohuokoset, jolloin elimistöstä ei pääse myrkyt poistumaan luonnollisesti. 

Salviaa käytetään useissa valmisteissa yhtenä aineosana koska sillä on hikoilua ehkäisevä vaikutus. Käytettäessä luonnollisista aineosista valmistettu deodoranttia niin saat samalla myönteisiä vaikutuksia psyykkeeseen.

Hammastahna

Onko fluori hammastahnassa pakollinen aineosa? Joidenkin mielestä on, toisten taas ei. Voiko saada puhtaat ja terveet hampaat ja suun luonnollisista aineosista valmistetulla hammastahnalla pestäessä? Kyllä voi, mutta on hyvä muutenkin tarkastella ruokavaliotaan ja elintapojaan.

Luonnollisista aineosista valmistetut hammastahnat tukevat suun terveyttä monella eri tapaa ja ne on valmistettu turvallisiksi käyttää. Niistä ei jää kehoon haitallisia aineita. Eikä niissä ole käytetty haitallisia säilytys, - makeutus, - väriaineita eikä synteettisiä tensidejä, joita käytetään yleensä vaahdon muodostumiseen.

Hammastahnat on valmistettu hyödyntäen ikiaikaista viisautta ja tutkimuksia. Siten on valittu juuri oikeat eteeriset öljyt ja mineraalit ehkäisemään hampaiden reikiintymistä ja vähentämään hammaskiven syntyä. Lisäksi on myös huomioitu hammaskiille, kun hammastahnaa on kehitelty. Mikä on sinun valintasi?

Luonnollinen kauneus ja puhtaus - mitä se on?

Aloitatko aamusi tai päiväsi luonnonmukaisilla tuotteilla vai tuotteilla, joiden sisällöstä ei ole mitään tietoa, kuinka ne vaikuttavat sinuun ja jälkipolviin. Luit oikein; jälkipolviin!

Moni meistä ajattelee, etteihän se oli kuin hyvin pieni määrä, kun käytän tätä tuotetta. Mutta kun pieniä määriä kasaantuu useammasta eri tuotteesta päivän mittaan, niin pitkän ajan kuluttua kyseessä onkin jo hieman isommasta määrästä, saati vuosien saatossa. Vaikka emme itse käyttäisikään meille mitään haitallista ainetta, niin sitä voidaan kuitenkin saada hengitysilmasta.

Tässä muutamia esimerkkejä mainitakseni, mistä kaikesta voidaan saada meille tarpeettomia ja kehoamme kuormittavia aineita

  • Shampoo
  • Deodorantti
  • Hammastahna ja suuvedet
  • Vartalo ja perusvoiteet
  • Meikit
  • Erilaiset voiteet ja rasvat
  • Tiskiaineet
  • Pyykinpesuaineet
  • Yleispuhdistusaineet
  • Torjunta- aineet: pihoilla, puutarhoissa, erilaisissa sisätiloissa

Luonnonmukaiset valinnat - terveellisempi tulevaisuus

Esim. raskauden ja imetyksen aikana kehoomme kertyneitä lisä- ja torjunta- ainejäämiä, joita olemme kehoomme varastoineet tietämättämämme. vuosikausia, siirtyy myös sikiöön. Mutta ei hätää! Tilannetta voi vähän kerrassaan korjata paremmilla valinnoilla eli luonnonmukaisilla tuotteilla. Omia valintojaan voi esim. tarkastella, mitä lautaselleen laittaa.

Luonnonmukaisesti viljelty ja tuotettu ruoka sekä villiyrtit ovat muutoksessa hyvin keskeisessä osassa.

Vaihtaisiko pyykinpesuaineen luonnonmukaiseksi ja mahdollisesti erilaiset iho ongelmat väistyisivät.

Entä lattioiden pesu? Pienet lapset liikkuvat lattioilla paljain jaloin ja kontatessa kämmenet koskettavat lattiaa. Lemmikkien tassujen kautta saattaa myös imeytyä haitallisia aineita. Nämä ovat sellaisia asioita, joita ei välttämättä tule pohdittua arjen tiimellyksessä.

Hormonitoimintaan voi myös vaikuttaa erilaiset kemikaalit, säilöntä- ja lisäaineet. Kilpirauhanen ja käpyrauhanen saattavat reagoida ajan saatossa käyttämiimme tuotteisiimme. Vaikutukset voivat ilmetä esimerkiksi vähentyneenä melatoniinin tuotantona, joka johtaa väsymykseen, mielialan laskuun sekä apatiaan. Keho voi myös oireilla erilaisina allergioina, astmana, ihottumina yms.

Muutosta voi aloittaa tekemään vähän kerrallaan. Esimerkiksi yksi tuote kuukaudessa tai sitä mukaan, kuin pullo tai purkki tyhjenee.

Jos haluat lähteä tutkimusmatkalle luonnonmukaiseen elämäntapaan, niin silloin olet oikeilla kotisivuilla.