Villiyrtit

Meillä täällä Keski-Suomessa, Hankasalmella kasvaa monenlaista villiyrttiä. Joko sinä tunnet oman alueesi villiyrtit?

Villiyrtit ovat niitä, joita me näemme, joka päivä keväällä, kesällä ulkona liikkuessamme. Mutta emme vain tiedä, mitkä niistä on syötäviä tai muuten turvallisia käyttää.

Villiyrtit ovat luonnon ilmaisia antimia, lähellä kasvavia ja lisäksi itse tietää mitä suuhunsa laittaa. Villiyrtit on tärkeää tunnistaa, ettei kerää näköis- lajikkeita, jotka saattavat olla jopa myrkyllisiä tai muutoin sopimattomia käytettäväksi.

Yrtit kannattaa kerätä mahdollisimman puhtaista paikoista.  Parhaita keräyspaikkoja ovat pellonpientareet, (varmista kuitenkin, ettei ole myrkytetty) puutarhat, metsät, sekä myös itse kasvatettuna.  Keräyspaikoiksi ei sovellu tienvarret, likakaivon ympärykset, navetan taukset. Keräyspaikkoja valittaessa on otettava myös huomioon onko kyseessä ruohovartinen vai - puuvartinen. Lisäksi on hyvä myös ottaa huomioon, onko kyseessä kasvi tai yrtti, jota voi kerätä jokamiehen oikeudella ilman maanomistajan lupaa. Villiyrttejä kerättäessä tulee kerätä vain n. kolmannes kasvustosta, jotta seuraavana vuonna satoa tulee kerättäväksi.

Villiyrtit sisältävät runsaasti keholle hyviä ainesosia ja sen vuoksi ovat osa luonnollista hyvinvointia. Villiyrtit suojaavat, vahvistavat ja tukevat monella eritavalla kehoamme kivennäis- ja  hivenaineilla, entsyymeillä, vitamiineilla sekä antioksidanteilla. Lisäksi ne myös kohottavat vastustuskykyä ja ovat antibakteerisia. Villiyrttejä voidaan käyttää lukuisin eritavoin vahvistamaan ja tukemaan kehoamme. Villiyrttejä voidaan käyttää tukena lääketieteen rinnalla, mutta silloin on oltava hyvin tietoinen mitä syö ja minkä verran. Mahdollisesti on myös hyvä pyytää hoitavalta lääkäriltä lupa itse toteutettuun kasvilääkintään.

Se mikä on minut ainakin yllättänyt, on niiden monipuolisuus. Villiyrttejä voidaan käyttää ruoanlaitossa, viherjauheena, rohtona, teenä, hauteina, kuivattuna, uutettuna, tinktuurana, erilaisissa kylvyissä, taioissa, lannoitteena jne.

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua villiyrttikurssille. Kurssilta saat tarvittavan tiedon seitsemän(7) yleisimmän villiyrtin keräämiseen ja käyttöön.

Kurssi sisältää materiaalia pdf - muodossa.

Alla olevasta linkkistä pääset osallistumaan Villiyrtit tutuksi- kurssillemme. Verkkokaupassa on päivitetty tilanne kursseita ja tapahtumista.

Villiyrttitesti

Onko sinulle villiyrtit tuntemattomia ja etkä tiedä mistä aloittaa? Tämä on silloin sinulle hyvä apuväline tutustuessasi villiyrttien maailmaan. Testissä on samat seitsemän yrttiä, jotka on villiyrttit tutuksi materiaalisakin. Tai voit valita omat seitsemän yrttiä, jotka testaan ovatko ne sinulle soveltuvia. Testissä tulee esille ne villiyrtit, jotka ovat sinulle sopivia. Kuitenkin on hyvä pohtia resonoiko testissä esille tulleet yrtit juuri sinua. Villiyrtit ovat voimakkaita ja käyttömäärät vaihtelevat käyttäjänsä terveyden mukaan.  Hinta 25€

Villiyrttejä voit itse kerätä keväästä syksyyn tai sitten ostaa joltakin kotimaiselta tuottajalta.

Sosiaalisessa mediassa seuraamalla, saat ilmaiseksi vinkkejä ja tietoa luonnolisen puutarhan hoitamisesta.

Alla suorat linkit somekanaviini.